Waarom een SSD upgrade?

Een hele goede vraag, waarom heeft u nu exact een SSD nodig? Nou met behulp van een Solid Sate Disk maakt u uw systeem zoveel malen sneller, dat u het waarschijnlijk niet zult geloven.

Het woord SSD staat voor Solid State Disk. Met deze schijf is alle data direct toegankelijk voor de computer. Bij een traditionele hardeschijf moet deze eerst gaan “ronddraaien” om de juiste data naar boven te halen, met een SSD hoeft dit niet, omdat alle data direct opvraagbaar is.

Hierdoor kan er een enorme performance boost worden behaalt. De processor hoeft namelijk niet langer te wachten op data invoer van de harddisk, maar kan direct aan de slag met de aangeleverde data van de SSD.

Wij hebben ook een artikel gepubliceerd op ons blog, je kunt dat artikel hier vinden.

In dit blog lees je meer uitleg, en kun je ook een video vinden over twee exact dezelfde laptops, met i7 processoren, en 8GB werkgeheugen, waarvan één een Solid Sate Disk bevat, en de ander niet, zie zelf het verschil!.

Wat gebeurd er met mijn huidige schijf?

Wanneer u voor een upgrade kiest, dan installeren wij Windows op de nieuwe hardeschijf.

De oude hardeschijf laten wij intact met alle data. Wij kunnen u de oude hardeschijf terugsturen, of wij kunnen deze vernietigen. Indien u aangegeven heeft dat wij een back-up moeten maken van uw data, plaatsen wij alle data op uw nieuwe SSD!

Zo kunt u direct aan de slag met uw nieuwe SSD!

SSD

Wilt u misschien een SSD laten plaatsen? Met een SSD wordt uw systeem tot 10 maal sneller dan voorheen! Meer weten? Lees meer